Skip to main content

Pogányvár – Erdély, Csíkrákos

Radiesztétának lenni csodálatos dolog. Olyan mintha kinyílna a világ előtted. A szokványos radiesztézia csak karcolgatja azokat a területeket, amelyeket a szakrális radiesztézia nem csak érint, hanem mélyebbre ás. Így jutottunk el sok szép helyre. Megosztjuk veled.

Elmondhatatlan mese, amikor az ember áll egy kökörcsines mezőn. Ameddig a szem ellát mindenhol a lilába borult mezőt látja maga körül. Amikor a kezedbe veszed, csak egy picike törékeny virág, de amikor gyönyörködve szemléli az ember a tájat, olyan, mint egy hatalmas lila szőnyeg a domboldalon. Tobzódik ez a vidék a csodákban. Itt található a „Pogányvár”. Hogy miért pogányvár? Messzire kell menni annak az időben, aki ezt a kérdést jól meg szeretné válaszolni.

Felemelő a romos falak között sétálni. Ha mély levegőt veszel, behunyod a szemed, a talpadon alig tudsz megállni, mert megérint a hely szakrális öröksége. Aki érzékeny, tudja, miről beszélek. Az az elmondhatatlan, megfoghatatlan érzés, mely ringat és ölel. Azt érzed: pont jó helyen vagy.

Olyan, mint egy időutazás. Csak állsz, vagy ülsz és megéled a csodát.

A vár bejáratánál jobbra található egy Szentlélek Szimbólum. Van, aki megérzi a helyét és van, akinek szüksége van hozzá egy radiesztéziás eszközre, pálcára. Ha megtaláltad a pontos helyét, akkor el sem akar menni az ember erről a helyről.

A kedvenc helyem egy lapos kő, amelyre ki tud feküdni az ember a semmi szélén és szemben pedig ott vannak a székelyek ősi szent helyei, valamint a székelyek szent hegye a Hargita.

A medvékre viszont érdemes figyelni. Csak egy darabig tudsz autóval közlekedni. Az utolsó 1000 métert gyalog kell megtenned az erdőben. A medve félénk állat, ha zörögsz és zajt csapsz, akkor általában elmenekül. Általában…

Bővebben itt olvashatsz róla:

http://www.varak.hu/latnivalo/index/1346-Csikrakos-Poganyvar/

A környéken található még egy másik szép hely is: A madéfalvi veszedelem emlékére állított csodálatos kis kápolna egy gyönyörű domb tetején. A legenda szerint innen lőtték Madéfalvát azon a borzasztó január 7-ei napon.  Asszonyok és gyermekek haltak meg ártatlanul több mint 200-an.

Itt olvashatsz erről bővebben:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mad%C3%A9falvi_v%C3%A9rengz%C3%A9s

A magyarság szakrális kincsei közé tartozik ez a csodálatos hely. Ha ellátogatsz ide, kérlek, gondolj a hős székelyekre, akik bátorságuk és hazaszeretetük miatt haltak meg ártatlanul, és akiknek menekülniük kellett.

Tisztelet és hála a hősöknek és az ártatlan áldozatoknak.

Galéria (a nagyításhoz kattintson a képre)

[jig_vc][justified_image_grid ids=5839-5844 lightbox=photoswipe mobile_lightbox=photoswipe][/jig_vc]