Skip to main content

Tehát fontos vagy?

Mi még a fontos?

A félelmed és a kiszolgáltatottságod.

A rockefellereknek más területeken is vannak tervei. Olyan mint egy pók, aki csak szövi a hálóját és előre tudja mi fog történni velünk 1 év múlva, vagy 5 év múlva.

Mi meg csak tesszük a dolgunkat. Fogyasztunk, félünk, rettegünk, remélünk ezt is csak félve…

 

A róka fogta csuka, avagy hogyan leszel Te gyógyszert „zabáló” élő –  még  élő – robot?

Elárulok egy titkot:

Mi  nem eszünk gyógyszert! Nem vagyunk jó fogyasztók! Ha bármi bajunk van, annak megkeressük azonnal annak összes káros szakrális okát…. hogyan csináljuk? Hosszú volt az út és rögös….de úton vagyunk. Az út a legfontosabb, mert megszerzi az ember a kitartó munkával  és az ÉG- i segíts-Ég által az összes képességet és ismeretet ami előbbre viszi. Sorra nyílnak ki a nem tudás zárt ajtajai és még több zárt ajtó előtt állunk… de hittel haladunk tovább! Igen. Van, hogy elbukunk. Igen, van hogy nyerésre állunk a csatában, aztán megint kell tanulni és ismereteket szerezni. Mi páran már ébredezünk… Te még alszol?

Az az ember, aki nem képes viszont megemelni a fenekét, és csak jó fogyasztóként éli le az életét, és boldog ha egy újabb vizsgálatra kell menni, mert keresik a baja okát…

Kereshetik ezer évig is, ha az orvos nem kérdezi meg, hogy milyen TÉR-ben tartja a páciens a testét otthon? Milyen TÉR  van a kórházainkban, az iskoláinkban, stb.

Tételezzük fel, hogy veszel egy halat, vagy bármilyen egzotikus állatot magadnak vagy a gyermekednek. Amikor megvásárolod, csak megkérdezed hogy mit eszik, vagy milyen meleget vagy hideget szeret? Ha nem adod meg a megfelelő TERET neki, vagyis a megfelelő körülményeket az állat elpusztul.

Az ember is megfelelő az élethez szükséges körülmények között kellene tartani.

Ezer vizsgálat és egy tonnányi gyógyszer sem segít a szegény páciensen, ha utána hazamegy és egy súlyosan betegítő TÉR-ben éli a hátralévő életét.

Tehát ér gondolkodni:

Az út fontos, de a cél a legfontosabb. A célt magadnak itt ezen a pár üres soron megfogalmazhatod:

 

 

Szerinted mi a célod?

Mit szeretnél elérni?

Szerinted szabad vagy? Szabad?

Mi a szabadság?

Mit hoz a jövőd ha már ennyire szabad vagy?

Kérdezzek még?

Az idézett szöveg „csak” a betegség üzletről szól. Gondolkodj kicsit. Hányféle ” biznisz ” létezhet?

A lényeg: orvoshoz kell menni. Nem szabad ez kihagyni! Viszont ha már elmentél az orvoshoz, utána azonnal kell rendezni a Teret. A TÉR ÉS A SZAKRÁLIS LÉNYED TISZTASÁGA A GARANCIA ARRA, HOGY AZ  EGÉSZSÉG LEGYEN AZ ALAPBEÁLLÍTÁS A TESTEDBEN!

Ennek fényében olvassátok el ezt:

 

 

Idézet következik Dr. Zátrok Zsolttól.

Egyáltalán nem vagyok az összeesküvés elméletek híve. De a nagy Rockefeller-Carnegie összeesküvés néven emlegetett folyamat elgondolkodtatott. Szerintem alapjaiban változtatta meg az orvosképzést, a betegellátást és a gyógyulásod lehetőségeit is. Legfőbb hatása azonban, hogy az egészségügy üzletté, mégpedig hatalmas üzletté vált. 

Napjainkban az orvosképzés világszerte nagyon hasonló elvek szerint történik. Ugyanazt kell tudnia egy amerikai, egy magyar vagy egy nigériai orvosnak. Ugyanazokat a tudományos elveket kell követni a világ keleti és nyugati végein. Egységes protokollok határozzák meg, hogy egy adott betegséget hogyan kell kivizsgálni, milyen vizsgálatokat kell elvégezni. A kezelések ugyanígy egységesítettek világszerte. A betegségek okaként szinte kizárólag biokémiai eltéréseket jelölnek meg, ebből következően kémiai anyagokkal, azaz gyógyszerekkel próbálják kezelni őket.

Ami viszont elgondolkodtatott: milliárdnyi ember eszik naponta gyógyszereket a fenti egységesített protokollok szerint. A regisztrált betegek száma ennek ellenére nem csökken, hanem tartósan növekszik. Mintha a gyógyszerek nem gyógyítanának, hanem betegen tartanak.

Amikor 1991-ben befejeztem az orvosi egyetemet és dolgozni kezdtem osztályos orvosként, akkor Magyarországon másfél millió magas vérnyomásos beteget tartottak nyilván. A legutóbbi KSH adatok szerint háromszorosára, azaz 4.3 millióra nőtt a számuk. Pedig közben sok-sok hatékonynak beállított várnyomáscsökkentő szer került forgalomba. 30 éve még egyetlen tablettával normalizálni lehetett a vérnyomást, ma pedig 3-4 szer kombinációját írják elő alapból.

De miért alakult ez ilyenné?

A folyamat amerikából indult, kötődik a gyógyszeripari bizniszhez és globálisan kiszorított minden más gyógyító módszert.

A nagy összeesküvés

John D.Rockefeller korának leggazdagabb embere volt, aki az olajipari monopóliumát akarta kiterjeszteni az egészségügyi ellátásra és a gyógyszer forgalmazásra is. Pontosan tudta, hogyan szabadalmaztathat gyógyszereket és azt is, hogy nem lehetséges levédetni természetes hatóanyagokat. Meg kellett tehát szüntetnie a versenyt, azaz el kellett lehetetleníteni az összes természetes gyógymódot, mint homeopátia, gyógynövény terápiák, manuálterápiák, elektroterápia, mágneses mező kezelés és minden más hasonlót is.

Már korábban barátságot kötöttek Andrew Carnegie acélipari mágnással. A fentiek érdekében egy nagyszabású tervet dolgoztak ki. Olyat, amely aztán örökre megváltoztatta az orvosi oktatás és ellátás irányát az Egyesült Államokban (no meg lassan az egész világon is). Rockefeller javaslatára Carnegie létrehozta a Carnegie Alapítványt.

Itt került a képbe Abraham Flexner, aki oktatóként és iskola tulajdonosként tevékenykedett. Egy, az amerikai oktatási rendszert bíráló dolgozatával hívta fel magára a figyelmet. A Carnegie Alapítvány megbízta egy felmérés elvégzésével. Végiglátogatta az akkori összes (155) amerikai és kanadai orvosképző intézményt és tapasztalatairól a Flexner Reportban számolt be.

Megállapította, hogy az egyes orvosi iskolák eltérő szemléletet alkalmaznak, eltérő ideig tart a képzésük, más és más módon látják az orvos és beteg szerepét és feladatát, a szükséges vizsgálatokat és persze a kezeléseket is. Rámutatott, hogy az egyes iskolákból kikerülő orvosok tudásában is jelentős eltérések vannak. Voltak olyanok, ahol anatómiát nem tanítottak, így az orvosok az alapvető ismeretekkel sem rendelkeztek. Más helyeken a manuális terápiákra helyezték a hangsúlyt, stb. Az orvosok tudása és képességei nagy különbségeket mutattak, ami nyilvánvalóan szerteágazó kezelési gyakorlatot is eredményezett.

Javasolta az orvosképzés követelményrendszerének egységesítését. Azonos képzési időket, tantárgyakat és tananyagot javasolt. Követelte, hogy csak szabványosított módon előállított szerek használatát oktassák és hagyjanak ki minden olyan szert, melynek előállítása, hatóanyagtartalma esetleges (pl. gyógyfüvek, gyógyteák). De a nem oktatandók köré sorolt valamennyi természetes gyógymódot, népies terápiát, azaz “kuruzsló” módszert is. Így történt az is, hogy a táplálkozás oktatása teljesen kikerült az anyagból.

Protokollok minden szinten

A gyógyszerellátást monopolizálni igyekvő J.D.Rockefeller és a Carnegie “rátelepedett” Flexner dolgozatára. Rockefeller hatalmas összeget (állítólag mai értéken 100 millió dollárt) adományozott az alapítványnak, hogy megvalósítsák az ajánlásait.

Flexner kiváló “faltörő” kosnak bizonyult. Maga is a betegségek biokémiai eredetét hirdető elmélet elkötelezett híve volt és mindent elutasított, ami ettől eltért. Persze erősített az érvelését, hogy mind ő, mind pedig fia a Carnegie Alapítványtól kapott jövedelmet.

Rockefeller-Carnegie terv révén az orvosképzés rövidesen a flexneri alapokra került. Olyannyira sikeresen, hogy 1910-ben a kongresszus törvénybe is foglalta azokat. A Flexner-jelentés által javasolt normák átvételét és bevezetését elmulasztó iskolákat rövidesen bezáratták. A holisztikus gyógyítást, a hagyományos manuálterápiákat, a gyógynövény-kivonatokat, botanikai hatóanyagokat, továbbá az elektroterápia minden formáját “betiltották”. Az e módszereket alkalmazó orvosok közül többeket börtönbe zárattak kuruzslás címén.

Az orvoslás története során sokféle természetgyógyászati iskola létezett. Keleten még ma is elfogadott a tradícionális kínai, tibeti, japán vagy éppen a hindu (ajurvéda) gyógyászat. Rockefeller és Carnegie terve mindezt egyetlen úttal helyettesítette – a sajátjukkal. Mivel sikeresen elfoglalták az oktatási rendszert, így nem volt akadálya annak, hogy a gyógyítás egyetlen lehetséges módjaként a szabadalmaztatott gyógyszerkészítmények adását terjessze el.

Annak biztosítása érdekében, hogy az orvosi iskolák teljes mértékben ebbe az irányba mozduljanak el, a Carnegie Alapítvány támogatni kezdte az intézményeket. Feltételül kikötötték, hogy egy tagot az alapítvány jelölhessen az iskola igazgatótanácsába. Ha az iskola pénzt akart, akkor engedett is. Az igazgatósági tagon keresztül biztosítottá vált az is, hogy kizárólag gyógyszer-orientált tananyagot oktassanak.

Későbbi hatások

Az orvosképzés egységesítése csak az első fázis volt. A második fázisra csak évtizedekkel később, a huszadik század második felében került sor.

Az egységesítést kiterjesztették a betegségkezelési protokollokra is. A holisztikus, azaz adott betegre szabott kivizsgálási és gyógyítási szemléletet “nyugdíjazták. Az új módszer az egységes protokoll. Az azonos tünetcsoport kivizsgálása során minden betegnek ugyanazon vizsgálatokon kell átesni és protokoll szerinti kezelést kell kapnia.

Mi a hatása napjainkban?

Ma a helyzet odáig romlott, hogy az orvosnak szinte nem engedélyezett a gondolkodás! Végre kell hajtania egy diagnosztikus, majd egy kezelési protokollt. Protokoll határozza meg, hogy egy adott betegség gyanúja esetén mely vizsgálatokat kell elvégeztetnie. Akkor is, ha tök egyértelmű a diagnózis. A protokollban további, választható, ajánlott vizsgálatok is szerepelhetnek, szükség esetére.

Tegyük fel, hogy lázad van, köhögsz és nagyon szúr a hátad minden légvételkor. Már az első pillanatban tüdőgyulladásra gyanakszik az orvos. Kezdő koromban fogtuk a fonendoszkópot és meghallgattuk a beteg légzését. Mert a tüdőgyulladás ezzel az egyszerű vizsgálattal is megállapítható.

Napjainkban viszont az orvos elküld laborba, EKG-ra (hogy kizárja a szívinfaktust), mellkas röntgenre (hogy igazolja/kizárja a tüdőgyulladást), esetleg még hasi ultrahangra is (hogy kizárja a hasüregi gyulladást, vérzést, stb.). Ha szerencséd van, akkor ennyi, és kapsz kezelést. Ha nem, akkor még néhány extra vizsgálat, CT, stb. is “beesik”.

A sok vizsgálat nem(csak) a te érdekedben történik!

Az orvos jogilag “védeni akarja a hátát”, mondván elvégeztetett mindent, amit a protokollban számára előírtak. Csak nehogy bepereld mulasztásért. Minél bizonytalanabb, annál több vizsgálattal bástyázza körbe magát.

A vizsgálatokért pénzt kap az intézmény. Akkor is, ha egyébként a vizsgálat indokolatlan volt, az eredménye negatív és a röntgen/ultrahang/CT helyett elég lett volna egy egyszerű hallgatózás.

Miután a sok költséges (és részben felesleges) vizsgálattal megállapították, hogy tüdőgyulladásod van, életbe lép a kezelési protokoll.

Kapsz antibiotikumot, köptetőt, lázcsillapítót, köhögéscsillapítót, de mindenképpen többféle gyógyszert. Mert benne van a protokollban.

Az egészség nagy üzlet

A Flexner által kezdeményezett, de a Rockefeller-i pénzügyi bábáskodás mellett létrehozott egységes orvosképzés és protokoll-szemlélet tette az egészségügyet a világ egyik legnagyobb üzletévé. A kötelező vizsgálatok szaporodása, a diagnózisra előírt kezelések, gyógyszer-kombinációk egyre növelik a kiadásokat. Sem a kormányok, sem az egyes emberek nem képesek a robbanásszerűen növekvő költségeket követni.

Már nem veled és a gyógyításoddal foglalkoznak, hanem protokollokat követnek. Az egészségipar érdeke, hogy egyre több és drágább vizsgálatot, beavatkozást végezzenek el rajtad. Hogy minél több gyógyszert szedj és lehetőleg a leghosszabb ideig.

Pedig léteznek olyan módszerek, amikkel a betegségek nagy része megelőzhető vagy helyrehozható. Neked érdeked lenne, hogy tudj ezekről és alkalmazd.

Az egészségipar szereplői számára viszont nem jó üzlet, ha meggyógyulsz! Nagyon nem jó.

A forrása az idézett szövegnek:

 

https://elethosszig.hu/a-nagy-rockefeller-carnegie-osszeeskuves/