Skip to main content

Kedves Barátunk!

 

Sorra érzékeljük azt a hihetetlen zavaradottságot, amit az emberek fejében okozott a koronavírus nevű borzalmas de hatalmas ébresztő szolgálat.

Ki kell várni a végét. Aki jót akart eddig az embertársainak, és tett is érte eleget, annak szerintünk nem kell annyira félnie, sőt egyáltalán nem, mint annak aki odaadta magát mindenféle mocskos pénzügyi és álkeresztény, vagy”UFO-hívő” biznisz szektának- Xenu szabadságra ment-, boszorkányoknak, mágusoknak, papnőknek, szorgalmasan hordta a pénzt a nagy halálfejes mágusnak, törtető valakivé válni akarok sóhajtozó, nyálas réveteg tekintetű bülbülféléknek, áltekintélyeknek, tudoroknak.  Nincs kegyelem viszont annak sem aki, a gyermekei ellátása helyett 5 éven keresztül inkább az ügyvédeket gazdagította egy bemocskoló válás során. Aztán vesztett…de harcol ész nélkül mintha lenne értelme, pedig pont azt veszi el a gyermekétől ami legfontosabb lett volna. A családot és a gyermekkort.

Azok sem kapnak kegyelmet, akik kapcsolati erőszakot követnek el nap mint nap, akár verbális akár fizikai formában. A zsarnokok, a “mekkora vagyok emberek”… mennek a levesbe.

Azok jobb ha tényleg félnek, mert a karma az oda….!

 

Változás lesz. A JÓ lesz a trend.

A CSENDET kell becsülni, az összegző gondolatokat. Aztán ha már eleget hallgattál és gondolkodtál, azután jöhetnek a JÓ gondolatok.

Most már csak ki kell várni, hogy a követendő erkölcsi minta úgy terjedjen mint most a koronavírus.

Gondolkodtatok már azon, hogy akik most az egészségügyben harcolnak érted, értünk, családtagunkért….annak otthon  valószínűséggel van egy, vagy több kisgyermeke,  akik nem járnak iskolába. Ki vigyáz rájuk akkor, amikor szinte 24 órán keresztül nem jut haza az anyuka vagy apuka aki az intenzív osztályokon tábori körülmények között harcol emberek életéért? Ki vigyáz arra a gyermekre akinek a szülei felelnek a rendért, a meleg kenyérért, a zöldségekért, az üzemanyagért stb…? Tudnál ebben segíteni? Bárhogyan, de tedd meg. Ha ismersz olyat, aki értünk a harcvonalon dolgozik, beszélj vele. Fogadd be a gyermekét és vigyázz rá addig amíg Ő teszi értünk a dolgát. Tedd meg, és ne habozz! Kell hozzá egy határtalan bizalom, de ha elfogad téged az anyuka, vagy apuka segítőnek, akkor jelezd felé segítő szándékodat.

Akinek viszont már tényleg elege van a hurrogásból és a bajból…. azok tanulják meg felfedezni ősi gyökereiket egy magyar néptánc megtanulásával. Hiába suvickolod le a könyvespolcodat naponta a bezártságban a lakásodban… helyette inkább járj egy legényest, vagy egy mezőségi ropogóst.

Így megérzed a tánc örömét, megérzed hogy hová is tartozol igazán. Felfedezed a gyökereidet. Felfedezed az ősi szakrális értékrendet, mert végre élsz!

 

Lehet feltekerni a szőnyegeket, lehet feltekerni a hangot is vele….

 

Néptác Challenge 2.

Folytatódik a táncházi!??Ha szerinted is menő a néptánc, de még sohasem próbáltad, akkor eljött az idő: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes / Hungarian National Dance Ensemble tagjai, Juhász Bence Zsombor és Paput Júlia ma a dunántúli ugrós tánc alaplépéseit tanítják.?Nem lesz szükség másra, mint egy kis bátorságra, egy jó könyvre vagy egy rosszra, és két fakanálra.?Akinek elsőre is jól megy, az előkaphat egy üveg bort. Na, ne a fejedre tedd, csak ünnepelj!?#M2PetőfiTv #Néptáncchallenge #Táncházi #AzEstédRitmusa

Posted by M2 Petőfi TV on Wednesday, March 25, 2020

Hajrá!!!! Ihaj!

Egy jó mezőségi népdal: