Skip to main content

 

Ismersz olyan embereket, akik folyton puffognak, panaszkodnak, követelik a másiktól az odafigyelést, mert rettentően pesszimisták, de nem adnak cserébe semmit sem a figyelemért?

Néha a rosszért is hálát lehet adni. Hálát, mert soha sem lettél volna azzá akivé váltál a baj által.

A hálás ember elégedett ember. A hálás ember jókedvű. Hálát adhatsz egy érzésért, egy jó pohár borért, hálát adhatsz azért is, hogy a szeretet ölelésében élsz… pedig nem is veszed észre szinte. A nevetés pedig gyógyít, a dicséret is gyógyít, szóval ha alkalmad van rá, dicsérj meg embereket. A dicséret ingyen van, bearanyozod a napját annak aki kapja, jó kedve lesz, ezzel tettél valami jót a rendszerbe. Ha jót teszel bele a létrendszerbe, akkor jót is fogsz visszakapni sokszorosan.

Fogj egy pohár bort és adj hálát. Hangosan ismételd el:

Hálás vagyok a belém vetett bizalomért, a perceimért, melyet itt töltök ezen a földön. Hálás vagyok a hibáimért, mert lehetőséget kaphatok, hogy javítsak rajta. Hálás vagyok az ellenségeimért, mert többé és jobbá válok általa. Adjatok nekem örömet, szeretetet, hogy még többet adhassak családomnak, embertársaimnak, állatoknak, növényeknek.

A szeretetem átöleli az én világomat.