Skip to main content

Egy olyan ellenség jár köztünk mely láthatatlan. A kormányunk miniszterelnöke is egy láthatatlan ellenségről beszél.

Amikor mi figyelmeztetünk téged, akkor is egy láthatatlan ellenségről beszélünk. Ez a láthatatlanság nem azt jelenti, hogy nem létezik az a valami, csupán csak normál szemmel nem látható.

Ez a kis valami, ez a vírus most felforgatta ismert világunkat.

Tanít is bennünket. Tanít arra, hogy változtassunk. Luxus kategóriás gépjárművek parkolnak a kis mezőgazdasági üzletek előtt. Az eladó szerint napi 2 millió forintos a bevételük egy átalagos napon jelenleg. Ez csak egy kis falu, nem Budapest. Megvették már az összes kapát, sőt még a fűrészeket is. Sokat gondolkodtam miért pont a fűrész fogyott el elsőként? Aztán rájöttem, hogy a fűrész az első lépcső, hogy megoldjanak egy komoly képletet. Kivágódnak majd a haszontalan tuják, hogy a helyére kerüljön egy zöldség ágy. Mindenki arra törekszik, hogy megtermelje magának a zöldségeket. Megtanultuk, hogy nem jó kiszolgáltatottnak lenni.

Tegyél Te is ellene. Vess és ültess, hogy a magyar föld végre megtermelje minden darabkáján az életető élő élelmedet. Tudod majd honnan származik a tányéra kerülő étel. Tettél érte. Elfáradtál érte. Jobban is fog esni és szétomlik majd a szádban.

Megtanulunk kenyeret is sütni. Kitört az élesztő frász. Közben pedig egy dekagramm élesztővel tudsz készíteni öregkenyeret, vagyis ha sütsz kenyeret egy 10 dkg-ot elteszel és abból tudsz sütni másik kenyeret. Keress rá a neten.

Kenyeret tudsz sütni sütőben. Nem kell hozzá kemence. Tudomány egy csodaszép kenyeret megsütni, de egy kis figyelemmel sikerülni fog!

Megosztjuk, hogyan tudsz  készíteni kovászt.  A kovász segítségével aztán süthetsz pogácsát, kenyeret, vagy bármit, ami örömöt hoz az életedbe. Az öröm forrása már maga az érzés, ahogy az ember meggyúrja a tésztát. Gyúrás közben pedig van időd átgondolni mit végeztél aznap, valamint arra is rá fogsz jönni, hogy van értelme a munkádnak. Szerencsés az, aki kenyeret dagaszthat. Szerencsésnek lenni jó!

Posted by Szabi A Pék on Wednesday, March 18, 2020