Skip to main content

Talán ismeritek a versét József Attilának.

 

Sok sora e versnek realisztikus. Ma is megállja a helyét, olyan mintha olvasná az ember a híreket, vagy megnézné az M1 rémhíradót.

Ma tartottuk a budapesti 1-es tanfolyamot. Az ablakon kinézve láttunk egy embert. Csomagot húzott maga után a szélben. Az arcán messziről is jól láthatóan egy FFP-2-es maszk volt. Kicsit sántított és ahogy a megnéztük jobban láttuk, hogy közel és távol nincs ember körülötte. A legközelebbi ember talán csak mi voltunk, akik a tanfolyamon ültünk egy teremben. Köztünk egy 3 rétegű üvegfal volt, és 100 méter.

Ennyire félünk. Ennyire vagyunk megfélemlítve. Ennyire kimosták az agyunkat és férkőzött be a métely a tudatunkba!

Ezt kaptad reggel, meg este. Hazudtak neked éjjel és nappal… közben pedig gyáván elfogadjuk, hogy ez jut nekünk.

Biztos vagyok benne, hogy beoltották már ezt a hölgyet 3 vakcinával is talán. Fájt látni ezt a képet. Fáj látni minden percben, ahogy minden halad a transzhumanizmus irányába. Te és mi, akik elhittük, hogy a vakcina ment meg bennünket…. azóta remélem a helyére került minden.

Elhittük, elhitted. hogy minden érted van, és ha mindent úgy csinálsz, ahogy mondják, akkor a közösségeden segítesz…. a jóságunk a legfőbb gyenge pontunk. Ezt a jót igyekeznek ilyen álságos módon kiölni belőlünk. Erőszakkal és ármányosan teszik meg. Az agyunkban pedig pörgetik a képeket, gerjesztik a félelmet. Felejtetik el velünk a szépet, az építőt.

Mennyi minden szép is lehet az életünkben! Elfelejtjük, hogy itt a tavasz. Jó ráfeküdni a tavaszi szélre. Esik, vagy fúj, vagy épp süt a nap. A madarak akkor is csilingelve énekelnek, ha itt ezen a csodálatos Földön épp megbolondul is a világ.

Nem vesszük észre. Csak baktatunk. Maszkkal az arcunkon a dühöngő szélben sántikálva. Elzárjuk magunkat a világ összes szépségétől, viselünk hamis jelképet- a maszk is az arcunkon- akkor is, amikor éppen lehet szabadon levegőt venni. Befogtuk a szánkat. A rosszat is elfogadtatták velünk. Normálissá vált. Most pedig csak a félelem miatt hordják páran tovább a maszkot az arcukon… mert hát ugye szeptemberben jön vissza a VÍRUS. Megmondták a megmondó emberek. Rettegünk, félünk. Valóban a félelem igazgat!

Sikereik voltak. Csak voltak. Egyre több ember fejében harangozik a vészharang.

Gondolj csak bele: mennyivel több vagy annál, amit most rád  erőltetnek. Elfogadod hogy fáj a tested, elfogadod hogy fáj ott belül valami, ami messze nem a lélek fájdalma.

TE AKI VALÓJÁBAN VAGY nem ez vagy! A csodát élhetnéd meg minden nap, ha hagynád hogy elérje a tudatodat egy eddig eltitkolt ismeret és megtanuld magad megtartani EGÉSZ-S-ÉG-BEN!

 

Ez a vers 1937-ben íródott.

A szerzője: JÓZSEF ATTILA

A cím: Hazám

részlet:

 

„2

Ezernyi fajta népbetegség,
szapora csecsemőhalál,
árvaság, korai öregség,
elmebaj, egyke és sivár

bűn, öngyilkosság, lelki restség,
mely, hitetlen, csodára vár,
nem elegendő, hogy kitessék:
föl kéne szabadulni már!

S a hozzáértő dolgozó
nép gyülekezetében
hányni-vetni meg száz bajunk.

Az erőszak bűvöletében
mint bánja sor törvényhozó,
hogy mint pusztul el szép fajunk!”

 

 

 

Csak egy gondolat még a sorokhoz:

Kérlek szépen, hogy kérj. Kérj a Magyarok Istenétől. Kérj tőle. Hozzon segíts-ÉG-et nekünk. Nagy szükségünk van rá!