Skip to main content

Ki az akit érint?

Szinte mindenkit.

Ebben az elkényelmesedett, irányított modern világban szinte mindenkit érint, akár személyesen, akár közvetve.

Őseink idejében az emberek családokban éltek halálukig. A fiatalabb korosztály gondoskodott a szülőkről, nagyszülökről. Az idősek átadták a tapasztalataikat, a fiatalabbak pedig követték az ősök módszereit. Átvették a hitvilágukat, a mondákat, és az ősök élményeit.

 

Biztos nem volt könnyű, sőt nagyon nehéz lehetett. A kényelmes társadalmakban feltalálták a tuti befutó ötletet. Nehéz véleményt mondani, talán nem is tisztünk. Az viszont bizonyos, hogy más szegényebb országban nem sok ilyen falu fog felépülni.

Egy biztos, érdemes elgondolkodni, vajon mi okozza a demencia tüneteit? Láttunk már olyan Alzheimer kórban szenvedő nagymamát, akinél jó irányba változott a leépülés folyamata, miután unokája eljött végig a Magyar Szakrális Anatómia 3+ tanfolyamára és kitartóan figyelte nagymamát és segítséget kért neki, akár naponta sokszor is. A figyelem a lényeg. Ezért kellene megtanulnod a Magyar Szakrális Anatómia ismereteinek alapjait. Szükséges, hogy  tanuld meg ezeket az ismereteket, mert amíg megkérsz valakit, hogy segítsen de gyorsan, addig a betegítő rendszer teljesen elhatalmasodhat. A szóban lévő nagyinak szerencséje volt. Kisunokája szeretete, és figyelme kísérte őt minden órában a végsőkig, Elviselhetővé téve a még hátra lévő fogyatkozó életéveket. Tudjátok mit jelent ez?

Azt jelenti, hogy amikor a leány unoka picike volt, szinte a nagymamival együtt lélegzett. Ő volt a mindene, mert a szülők sokat dolgoztak. Ő vigyázott rá, simogatta buksi fejecskéjét, szeretgette. Most ezt a szeretetet adta, és kapta vissza ez a csodálatos páros. Olyanok lettek mint ezek a fenyők ott az erdélyi fennsíkon. Szinte káprázat a létezésük, összetartoznak. Az összetartozás pedig hozza magával a gyökereket, az elődök gyökereit. Nem fognak talajt vesztve vergődni, mert tudják, hogy hová tartoznak valójában. Lesz otthonuk, hazájuk, családjuk, anyaföldjük.

Gondolatébresztő cikk olvasásra:

https://www.startlap.hu/kiemelt-hirek/a-holland-falu-ahol-mindenki-demens-de-senki-sem-tud-rola/?fbclid=IwAR11c66kUU9reseSobhgoS0TrJ_sKOz3GHCs2vmwtvDIni3uEFvTNOSNz-s

A következő helyen találtok meg bennünket még a továbbiakban. Ha csatlakozol a csoporthoz, akkor kapsz friss információkat a továbbiakban.

https://www.facebook.com/Magyar-Szakr%C3%A1lis-Anat%C3%B3mia-123581258353422/

Demencia szó jelentése:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Demencia